The Orphanage & Frozen.

Hejsan! Lovade er igår två recensioner på filmerna, och det kommer nu! Har precis kommit hem, har varit på Nova Lund och kikat på kläder, hittade en hel del som jag ska köpa sen ;)

The Orphanage.

Filmen handlar om kvinnan på bilden. När hon var liten så bodde hon i ett barnhem, och blev adopterad därifrån. Nu när hon var vuxen, köpte hon och hennes man själva barnhemmet och bodde där. Det var tomt och barnhemmet hade lägts ner, vad jag förstod det som. Dom själv ville öppna ett hem där för barn som behövde special vård. Hon hade själv adopterat en son, Simón, och han lekte med ''osynliga'' barn. Egentligen var de barnen som bodde i barnhemmet samtidigt som kvinnan själv. Simón försvinner plötsligt en dag, och mamman letar överallt. Hon träffar på Tomás, och får vara med om läskiga lekar och hemska händelser.
Jag tycker själv att filmen är lite tråkig i början, men den är riktigt bra när hon börjar leta efter Simón. En riktigt bra film tycker jag, som man borde se!

Frozen.

Denna handlar om tre äldre ungdomar som är på skidsemester, varav där är två killar och en tjej. Den ena tjejen är tillsammans med en av killarna. De tjatar på liftvakten om att få åka en sista runda på kvällen, och till slut ger han med sig. Men tre till ungdomar befann sig i backen, så vakten trodde att det var dom som var dom sista, så han stängde av lifter och gick hem, medans de egentligen satt kvar i liften. Det var söndag, och liften öppnades inte igen förrens nästa fredag. Filmen handlar egentligen om hur dom ska ta sig där ifrån, och det händer såklart äckliga saker på vägen. Det är bara en av dom som klarar sig.
Jag tycker att filmen är precis som The Orphanage; tråkig i början men när det väl händer grejor så är den rätt bra. Tycker den är värd att se, ändå. Man kunde nästan förutse hur den skulle sluta, men det var ändå spännande.

Comments

Comment here:

Name:
Kom ihÂg mig?

E-mail: (will not be published)

URL/Blog:

Comment:

Trackback