Moby Dick.

2012-04-30 @ 19:45:43 Filed in: Thoughts
Kommentarer: 0
Hallå! 
Valborg idag, då! Hände inget speciellt, hade planer på att sticka till Lund förut men det blev Malmö istället med Evlina. Hann inte gå i så många affärer, så jag köpte inget.. Nu är vi hemma hos mig och ska se någon bra film när vi har ätit!

Jag tänkte iallafall berätta om en film som jag, mamma och min bror såg igår. Moby Dick, heter den. Det är ju lite av en klassiker, jag kommer ihåg att mamma läste en bok för mig när jag var liten som handlade om Moby Dick. Kanske där ifrån mitt intresse för valar kommer ifrån? Haha, okej, jag har inget riktigt valintresse, men dom är vackra och faktiskt lite intressanta! Har alltid velat se en val. Men filmen var helt okej, jag hade lite högre förväntningar på den, men den var trotts allt ändå helt okej. Värd att se! 


Yesterday.

2012-04-28 @ 17:08:18 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Hej på er!
Jag sitter i mitt rum och väntar på att jag och resten av familjen ska åka till Basilika och äta middag. Ska bli jättemysigt! Först var det tänkt att vi skulle äta på Dannys Courner eller vad det nu hette.. Men de var fullbokade. Men Basilika går ju minst lika bra! Förut idag var vi på Biltema och Väla, där jag hittade ett par snygga skor som jag kan tänka mig till skolavslutningen. Ska kolla mer på dom senare, tror jag..

Igår hade vi elevfredag på skolan, vilket var hur mysigt som helst! Hade muntliga nationella i engelska på förmiddagen och efter lunch spelade Dennis Camitz från The Voice för oss! Han gick ju på Mega Musik innan, och vi har även haft honom som mattevikarie när vår riktiga mattelärare var på turné. Jag filmde några låtar, och efteråt fick jag hans autograf och så tog jag en bild med honom.

Ha det fint!


Överlycklig tjej!

2012-04-26 @ 19:31:53 Filed in: My life
Kommentarer: 0

Hej!
Ni anar inte så fantastisk min dag har varit idag! Nationella i svenskan gick nog bra, det känns så iallafall. 11:40 var jag hos tandläkaren och fick beskedet att jag ska ta bort min tandställning den 25 juni!! FYYYY VAD LYCKLIG JAG BLEV!! Efter skolan blev jag upphämtad av pappa som hade köpt en fin tröja till mig, och sedan åt vi på Burger King. När jag kom hem hittade jag denna box på matbordet, 27 skivor totalt! 21 Jump Street, alla säsonger och avsnitt med Johnny Depp i huvudrollen!! Har redan börjat kolla! Det enda jag stör mig på är att det inte finns någon text eftersom vissa säsonger inte finns att köpa i Sverige, så den är importerad. Men jag förstår ju engelska så det är inga större problem!


Hoppas ni mår lika bra som jag och är lika glada som jag!!


Tattoo wanted.

2012-04-21 @ 20:29:07 Filed in: Thoughts
Kommentarer: 2
Hejsan!
Jag har haft en otroligt mysig helg än så länge! I torsdags följde Evlina med mig hem från skolan och sov över hos mig, och vi kollade på The Tourist och jag blev medlem på Pottermore. Igår hämtade vi upp Ellinor i Landskrona, åkte till doktorn så att jag fick ta min första spruta mot livmoderhalscancer, och sedan åkte vi hem till mig och hade en galen kväll/natt! Vi kollade på Get Him To The Greek eller vad den nu hette.. Den hette något sånt. Och sedan tog vi massor med bilder, och sedan kollade vi på Paranormal Activity 3. Jag måste nog säga att det är den bästa av dom, men den är ändå inte läskig. Men denna har bäst liksom.. Berättelse, den hänger ihop. Men att det skulle föreställa 80-talet kan dom ju fetglömma. 

Idag umgicks jag med dom, och sedan åkte dom hem. Då duschade jag och lagade mat åt mig själv. Nu kollar jag på Kvällen Är Din och har snabbt fixat till en bild i Photoshop. Det är en bild på en tatuering jag skulle kunna tänka mig att göra. Texten är en del av Aerosmith's underbara låt ''Dream On''. En av mina favoritlåtar. Och, jag vill tatuera in den eftersom, även om jag inte kommer bli en stor artist eller vad man nu vill säga, så kommer jag alltid älska att sjunga. Det får mig att må bra. Så, sjunga kommer jag alltid att göra. Och då passar den texten in. Sedan vill jag ha typ en G-klav ovanför texten, men jag orkade inte fixa det. Men jag vet inte om jag kan tatuera in det på det stället.. Ja, ni ser ju varför. Min mamma och bror har haft likadana, men de har opererat bort sina.. Jag vill inte det.. Men, ja, vi får ju se hur det blir.
Vad tycker ni?


Fuck cancer.

2012-04-18 @ 20:12:33 Filed in: Thoughts
Kommentarer: 1
Idag i skolan lyssnade vi på en föreläsning som hölls av Ung Cancer. Julia, som hon hette, berättade om när hon fick cancer, hur hon blev botad och hur hennes liv varit sedan dess. Och denna föreläsningen var så sjukt inspirerande, mina vänner, det ska jag tala om. Jag tror att alla i vår klass blev mer eller mindre berörda. Hon visade deras Youtube-klipp som ni kanske sett. (Länk). Det var då mina ögon började vattnas, och resten av föreläsningen försökte jag hålla mina tårar inne. Att gråta inför folk är något av det värsta jag vet, jag gillar inte den uppmärksamheten. När vi skulle gå så skulle alla få en kram av Julia, och då bara kom det. Jag grät och grät i Evlinas, Ellinors och Alices armar. Och de grät i mina. Sedan kom Julia och kramade oss också.
Meningen var att jag skulle göra ett matteprov som jag missat, efter den föreläsningen. Men jag kände att jag inte kunde. Inte efter det.

Jag vet inte om jag har berättat detta förut, men min morfar fick ju magcancer förra året. Jag kommer inte riktigt ihåg hur längre han låg på sjukhuset, men han är nästan 80 år och tog sig igenom en 12-15 timmar lång operation. Hans magsäck blev betydligt mindre, och det var jätteviktigt att han inte tappade vikt. Detta hände innan jul. Det var hemskt att se sin morfar så svag, men han klarade sig. De berättade för mig att han kommer vara helt återställd efter ett år, och nu ser han redan mycket friskare ut. Han orkar faktiskt gå ut och arbeta i sin trädgård. Han blir jäkligt trött, men han orkar. 
Nu är det även så, att jag för ett tag sedan fick reda på att en annan släkting har cancer. Han har cancer i hjärnan, och det går inte att bota. Han kommer gå bort. Vi vet inte när, men jag tvivlar på att han klarar detta året. Mamma fick reda på detta vid jul, men hon ville inte berätta det då för mig och min bror för hon ville att vi skulle vara glada. Jag förstod aldrig riktigt vad de menade när de sa att de hade cancer. Inte någon av gångerna. Allt stannar till. Hela världen. Man vet inte hur man ska reagera. Ska jag bli rädd? Ska jag börja gråta? Kommer det gå bra? Kommer han bli frisk? Inte ens nu har jag förstått att det faktiskt var cancer min morfar hade. Jag förstår inte heller att jag faktiskt kommer förlora en släkting pga cancer. Jag låg och tänkte på det igår innan jag skulle sova. Jag kommer nog inte förstå det förrens man är på begravningen, och det är hemskt att tänka så. Och jag vet inte ens om jag kommer förstå det då.

Eftersom cancern ligger lite i släkten nu då, så är jag ju självklart rädd. Jag är inte bara rädd för att jag ska få cancer, utan även för att min mormor, pappa, mamma, mina syskon eller vem som helst ska bli drabbade. 

På ungcancer.se kan du stötta, och få hjälp. Du kan få hjälp på det sättet att du kan mejla till dom och bara prata. Kanske om du/någon i din släkt har/har haft cancer. Eller något annat. Gå dit, och prata. För det är okej att känna. Det är okej att gråta, det är okej att vara arg. Det är okej att ha känslor, och vi måste låta våra känslor få komma ut och göra sitt. Tveka inte. Det är okej att känna.

I'm growing up.

2012-04-16 @ 00:06:55 Filed in: My life
Kommentarer: 1
God kväll!
Jag sitter här och är nästan redo för att gå och lägga mig. Jag ville bara skriva ett inlägg innan jag släcker ner datorn. Jag vet att jag borde släckt datorn för ungefär en och en halv timme sedan, och antagligen redan innan dess, men nu blev det inte så.. Jag fastnade på olika sajter och kollade olika priser på videokameror. Får lite ångest.

Tänkte bara berätta att mamma är i Oskarshamn nu och ska jobba där i tre veckor, så jag och min bror blir hemma själv. Eller, ja, det är mest jag som blir hemma själv eftersom han åker till sin flickvän i Malmö typ hela tiden. Men jag gillar det! Jag älskar ju att vara hemma själv. Men tanken skrämmer mig lite. Jag kommer ihåg när jag var liten och ville bli vuxen jättefort så att jag kunde bo hemma själv och göra vad jag ville. Nu är det nästan tvärtom. Men det är väl något de flesta känner, am I right?

Nej, nu ska jag släcka datorn och lyssna lite på härlig musik i mobilen! Vi hörs!


I've got some swag.

2012-04-14 @ 15:46:09 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Hej!
Jag var i skolan igår, dock inte så länge. Iallafall så fick vi uppträda med en låt för blivande ettor. Spännande, tycker jag! Kommer kännas konstigt att se massa nya ansikten sen till hösten.. Men, vårt uppträdande gick bra, trots att jag inte repat låten på två veckor.. Först hade vi lov och sedan blev jag sjuk, men det funkade!

Idag ska jag inte göra någonting, mer än att lyssna på härlig musik och kolla på Benny & Joon! Ha det fint!


Resultat av hårmascaran.

2012-04-12 @ 15:29:40 Filed in: My life
Kommentarer: 3

Okej, jag fick för mig att testa min turkosa hårmascara och blev riktigt besviken. Det kanske beror på att mitt hår är långt och tjockt (väldigt tjockt) så.. Men iallafall. Jag skulle köra dip dye, eftersom det är så otroligt snyggt. Jag började med att dela mitt hår på mitten och satte upp hälften i en klämma så att jag inte skulle ta för tjocka slingor åt gången. När jag blev nöjd var det dags att vänta. Sedan, när jag skulle borsta ut det så försvann jättemycket av färgen (jag tror jag gjorde rätt, det stod så på hemsidan) och jag kunde inte få ut knutorna. Så jag fortsatte inte. Ska skölja ur det ikväll så att mitt hår inte ser konstigt ut imorgon.

Jag har lust att göra dip dye på riktigt, men då inte i någon crazy färg. Kanske bara blond. Men jag tror inte det. Jag tvekar mycket på det.


Soundtracks.

2012-04-11 @ 21:09:32 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Hejsan! Jag sitter här och myser med en massa soundtracks från filmer! Har skapat en ny spellista på Spotify, med just filmmusik. Kan dela med mig av den här när jag är klar med den. Har lagt till lite från Kalle Och Chokladfabriken, Alice I Underlandet, The Nightmare Before Christmas, Edwards Scissorhands och går just nu igenom Sweeney Todd!

Evlina kom till mig förut idag! Jag är sjuk, så jag har varit hemma från skolan i veckan. Blev så himla förkyld i söndags (har jag nämnt detta?) men idag mår jag rätt bra. Har dock varit hemma idag också, men skulle till skolan imorgon om jag inte varit ledig.. På fredag ska jag dock till skolan! Börjar klockan 13.00, yeah! 
Men som sagt, Evlina kom till mig och gav mig ett av mina favoritchoklad som en krya-på-dig-present! Fiiiiiiiin hon är!



Skor säljes.

2012-04-10 @ 18:14:36 Filed in: Mode
Kommentarer: 0
Okej.. It's breaking my heart, but I've got to do this.
Jag säljer mina vita Marble skor från Nelly.com.
De är i storlek 36, och endast använda en gång.
Du får dom för 250:- om du kan hämta upp dom i Landskrona, Helsingborg eller Malmö.
Om du vill ha dom skickade (det får dock diskuteras, skickar dom helst inte) så vill jag ha 300:- för dom.

Skokartongen följer inte med, då jag gjort mig av med den.

Kommentera detta inlägget om du är intresserad! Och hör endast av dig om du verkligen är intresserad av att köpa dom!


''Aim for the moon. If you miss, you may hit a star.''

2012-04-09 @ 16:15:42 Filed in: Photography
Kommentarer: 1

Förkyld.

2012-04-08 @ 20:40:55 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Som rubriken lyder så är jag överdrivet förkyld. Nyser hela tiden känns det som. Det känns väldigt irriterande att det ska komma nu, näst sista dagen på påsklovet, istället för i början av påsklovet. Tack för den, typ!

Iallafall, jag kollade klart på Finding Neverland idag. Det är en fantastisk film, underbar berättelse. Och jag och mamma tog en sväng till Ica Maxi där jag hittade H.E.A.T's album som självklart fick följa med mig hem! Hoppas bara nu på att sommaren kan komma, och att jag kan få se H.E.A.T, så kan jag få ännu en autograf av Erik, och sedan få autografer från resten av grabbarna! 

Imorgon tänkte jag prova den rosa hårmascaran jag köpte igår! Jag provade att kleta på lite igår också, men mamma ska få lov att hjälpa mig när jag ska göra det imorgon. Om jag orkar, dvs!

New in.

2012-04-07 @ 18:25:20 Filed in: Mode
Kommentarer: 0
Hallå! 
Har ni märkt att jag inte bloggar lika ofta längre? Förut bloggade jag varje dag, men jag vet inte riktigt varför. Det kanske var för att jag kände att jag fick lite mer läsare och ville då hålla dom kvar. Men nu har jag inte orkat. Jag känner att det är meningslöst när jag inte har något speciellt att skriva om. Så nu kommer jag skriva när jag känner att jag vill skriva, helt enkelt.

Idag var jag och mamma en runda på Center Syd. Det var meningen att vi skulle dit och köpa hårmascaror till mig och ett par skor till mamma, men det slutade med att vi gick runt i fler affärer, haha. Jag tänkte visa vad jag köpte/fick!


Hårmascara från IsaDora, 129;- styck! Finns många fina färger! (:

Klänning från Vero Moda, 54;- (70% rea)



Hörlurar från WeSC, 249;- på BrandWorld eller vad de hette! Annars kostar de 800;-!

Filmer hit och filmer dit.

2012-04-04 @ 20:09:23 Filed in: My life
Kommentarer: 1
Jaaaaha. Vilken trevlig dag jag haft idag! Evlina kom hit till mig och hade med sig tre filmer, men vi såg bara en! Den hette Brides, och den var väl helt okej. Det är en sådan typsik film som jag bara kollar på en gång. Den var.. Ja, helt okej. Inte bra, men inte dålig. Sen bara satt vi här och kollade på lite klipp från Youtube. Som den här under! Jag dör av garv! 

Snart ska jag och mamma titta färdigt på Pirates Of The Caribbean I Främmande Farvatten, som vi påbörjade igår. Känns lite konstigt att vi började med tredje filmen.. Men jag hoppas vi ska se dom andra också! Läste nyss att det är möjligt att den femte film kommer, oooooooh yeaaaaah!!! Pirates Of The Caribbean filmerna är några utav de bästa filmerna som någonsin gjorts!



Min tandställning.

2012-04-03 @ 17:38:56 Filed in: Thoughts
Kommentarer: 0
Jag tänkte skriva lite om min tandställning! Jag såg nyss ett videoklipp som en tjej vid namnet Clara hade gjort. Hon gjorde ett fint videoklipp om den dagen hon tog bort sin tandställning. Jag vet inte hur länge hon hade haft den och så, men känslan är ju detsamma för det. HÄR hittar ni hennes blogg!

Jag fick min tandställning den 26 november 2009, om Facebook stämmer, haha. Innan jag fick min tandställning var mina tänder kaos. Huller om buller, gluggar överallt! Okej, kanske inte riktigt.. Men, nästan! Så jag var faktiskt glad och lycklig över att jag skulle få tandställning, och jag är fortfarande glad och lycklig över att jag fick tandställning! Jag älskar mina tänder nu, hehe.. Min tandläkare berättade att de trodde att jag skulle behöva den i 2 år ungefär, och nu har det gått ca 2 år och 5 månader. Det är lite surt. Det ända som rättas till nu är underkäken. Den är inte helt rak och jag har fortfarande ett litet mellanrum mellan två tänder. Det är klart att jag vill få det fixat nu medans jag kan, men det verkar inte hända något. De två senaste gångerna har de endast spännt tandställningen i underkäken så att det ska rättas till, men det händer inget. Jag får nog ta upp det när jag ska dit nu i april.

Det jobbigaste med tandställningen är att man får så himla många blåsor. Jag får iallafall det.. Just nu har jag små krokar där jag ska fästa mina gummiband så att käken flyttas fram, och de skaver ibland. Och när tandställningen sticker ut lite längst bak i munnen så får man blåsor där, och sedan har man en jädrans massa andra blåsor på insidan av läpparna. För tillfället har jag inga, och det är skönt! Men när jag vaknar upp på morgonen så har jag ont i nästan alla tänderna, eftersom jag använder gummiband. Det går över rätt så fort, men det är ändå inte särskilt kul.. Och varje gång man har varit hos tandläkaren och de spännt tandställningen.. Jag ska försöka förklara utan att överdriva;
För det första så kan man knappt äta, så det ända du kan få i dig utan att känna smärta är flytande saker, så som soppa och yoghurt och sånt där.. För det andra så kan man få ont bara genom att prata, t.ex om man råkar slå i tänderna i varandra eller något.. Och ibland, på mig, så känns smärtan så mycket att det isar i tänderna när jag andas. Det är inte kul.

Men, vill man vara fin får man lida pin, eller? Jag har ingen aning om när jag ska få ta av min tandställning, men jag tvivlar starkt på att det blir nästa gång.. Kanske gången efter, men det är nog rätt osäkert det också.. Om jag får av den innan sommaren vet jag inte det heller, men det skulle göra mig väldigt lycklig. Ni anar inte hur mycket jag längtar till den dagen jag får ta av min tandställning.. Jag ska försöka göra ett liknande videoklipp som jag pratade om förut, då!


Criminal Minds.

2012-04-03 @ 13:16:04 Filed in: My life
Kommentarer: 1
Hejsan! Idag ska jag ha det hur lugnt som helst. Igår åkte jag till mormor och morfar vid två tiden, men jag mådde fysiskt dåligt. Idag mår jag iallafall bättre, och det är väl tur! Jag ska rulla ner mina persienner igen och krypa ner i sängen och kolla på en massa Criminal Minds-avsnitt. I söndags kollade jag, mamma och min bror på Pirates Of The Caribbean 3 (Vid världens ände) och jag fick lust att kolla igenom alla filmerna.. Men inte idag. Kanske börjar kolla på första filmen senare idag eller imorgon. Jag får aldrig nog av dom filmerna!

Ni får ha en fin dag!

Boys Don't Cry; Vilket munspel?

2012-04-02 @ 11:40:03 Filed in:
Kommentarer: 0
Jenny<3:
Vad är tonerna på munspelet? Har försökt lära mig den! Vilket munspel ska man ha? 
Tack i förskott! <3

Hej, Jenny! Om du vill lära dig Ulrik Munthers låt ''Boys Don't Cry'' på munspel ska du ha ett som går i E. Och då är det ju E-skalan. Det är bara att öva och prova sig fram, det är inte alls svårt att spela det stycket! Lycka till. (:



1a April.

2012-04-01 @ 11:51:37 Filed in: My life
Kommentarer: 0

Hejsan! Idag är jag trött, med huvudvärk ovan på det. Igår gick jag upp klockan åtta och stack till Malmö med mamma, min moster och min kusin för att shoppa. Var hemma vid halv fem på kvällen, och då stack jag till Natalie för vi skulle till UKM. Jag såg dock bara 4-5 band/artister för ja.. Jag var jättetrött och ville hem. Men när jag kom hem så gick jag in till grannarna och hade lite trevligt. Sedan gick jag och la mig vid halv elva eller något sådant.

Idag är det 1a april och Facebook bara fylls med aprilskämt. Tråkigt nog så tar vissa i väldigt hårt och överdriver. Tur att man ser igenom då och förstår att det är ett skämt. Själv kommer jag inte lura någon, för jag är extremt dålig på det. Börjar flabba direkt! Dock skickade jag för ett tag sedan iväg ett sms till Evlina om en kommande spelning i Landskrona... Kanske fel dag att säga det på? Aja...

Ska ni luras idag? (:
(Linnet provade jag igår på BikBok. Köpte det inte, det var för långt för min smak..)


RSS 2.0