King's Speech.

2012-01-30 @ 19:36:23 Filed in: Thoughts
Kommentarer: 0
I lördags såg jag och mamma på King's Speech, och jag hade inte alls höga förväntningar på den filmen när vi satte igång den. Jag visste dock att den fått en massa priser och sånt, och det var nog mest därför jag ville se den från början. Men jag är nog lite into allt det här med kungar och drottningar. Jag tycker det är intressant. Och filmen?
Den är jättebra! Den är faktiskt roligare än vad man tror. Och väldigt.. Intressant på något sätt. Ni borde se den!

Och att ''Dumbledore'', ''Bellatrix'' och Rons ''råtta'' från Harry Potter och ''Barbosa'' från Pirates Of The Caribbean är med i filmen ännu mer intressant, haha! (Menar givetvis skådespelarna, inte karaktärerna, som ni kanske förstår)


High on life.

2012-01-29 @ 16:25:46 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Hallå! 
Jag har precis redigerat lite nytagna bilder. Jag fick helt spontant lite inspiration till att ta lite självporträtt. Det blev dock inte den typen av porträtt som jag tänkt mig från början, men om jag ska vara ärlig så blev det nog lite bättre än så, haha. Jag är så nöjd med det mesta just nu. Roliga uppgifter i skolan, jag är jättenöjd med mitt hår, ska eventuellt snart börja gymma med mamma, taggad till Black Sabbath konserten, taggad till sommaren, och kanske bäst av allt; My kommer till mig ikväll. 
Det har jag väntat på ett tag. Har varit riktigt glad över det. Det kommer bli så kul! Även om vi bara ses i några timmar, så är det riktigt kul. Hon och Natalie ska på konsert imorgon i Köpenhamn, och My ska sova hos mig. Jag är så glad, dels för att jag ska få träffa My, och dels för att de ska få se ett band som de båda älskar väldigt mycket. Jag är glad för deras skull!

Ha en bra söndag!


The Human Centipede 2.

2012-01-27 @ 18:52:44 Filed in: My life
Kommentarer: 1
Hallå!
Jag har varit med Evlina idag! Jag gjorde pannkakor precis innan hon kom (okej, de kanske inte kan kallas pannkakor, för det blev mer.. smetklumpar. Haha.) så vi åt dom när hon kom! Vi hade Nutella på dom iallafall. 
Sedan såg vi på Kommisarie Späck, som jag visserligen sätt tidigare. Sedan såg vi The Human Centipede 2 och det är nog den sjukaste filmen jag någonsin sätt. Den är sjukare än Saw. Ettan är egentligen ingenting jämfört med denna. Jag förstår att den är bannlyst, haha.

Nu sitter vi och kollar på roliga klipp på youtube och skrattar. Hehe.

Aerosmith Live in Japan.

2012-01-26 @ 17:57:52 Filed in: My life
Kommentarer: 1
Hallå! 
Jag tycker det är så skönt att det är torsdag idag! Nu är jag van vid att det känns som fredag när det egentligen bara är torsdag, och det är ju för att jag är ledig varje fredag, förutom en gång i månaden. För att ''fira'' detta (haha!) så har jag laddat ned en live-dvd från Aerosmith! Den heter Aerosmith Live In Japan och är inspelad år 2002 tror jag. Ska bli så roligt! Hehe. Har alltid velat ha en live-dvd från dem. Jag har.. Bara inte riktigt orkat gå iväg till en musikaffär. Den närmaste ligger i Helsingborg.. Och där är jag ju varje dag, men ja.. Vi får se när jag får pengar!

Det enda negativa är att jag fortfarande har ont i huvudet. Har haft ont lite då och då sen i söndags. Vafan?!

Some music is like sex to my ears.

2012-01-25 @ 21:24:01 Filed in: Aerosmith
Kommentarer: 0
Hallååååå! Mår ni bra? Jag mår sådär. Åkte hem från skolan idag, igen. Denna gången vid lunch. Just nu har jag lite ont i huvudet, och jag funderar på om jag ska till skolan imorgon eller inte. Jag är så satans trött på denna j*vla huvudvärken nu. Vad är detta, egentligen?! Brukar aldrig ha huvudvärk så ofta! Jaja, det måste ju gå över någon gång.. Ska nog ta något som hjälper sedan.. Typ, en brustablett. Frågan om jag ska till skolan imorgon eller inte är för övrigt kvällens i-landsproblem.

Men det var inte det jag skulle prata om nu. Jag kollade in lite klipp idag på Youtube. Det händer allt mer sällan nu, jag använder nästan bara Spotify. Men jag skulle lyssna på Joe Perry's cover av Bob Dylan's Man Of Peace, och sedan kollade jag in klippet där Steven Tyler sjunger den amerikanska national sången. Det har blivit rätt mycket prat om det klippet, för att Steven sjöng fel text. Okej, jag håller med till viss del att det inte är bra att man sjunger fel text på national sången, men nu gjorde han det, och han gjorde det proffisionellt också.
Det var inte det heller jag skulle prata om, egentligen. Haha. Skulle bara säga att jag.. Känner mig annorlunda på insidan när jag hör denna låten. Det är antagligen en utav de bästa låtarna genom tiderna. Fast, det är ju alla Aerosmith's låtar på sitt vis.. Jaja, njut här nu av detta sköna klipp!


Aerosmith-Cryin'


Headache.

2012-01-24 @ 18:14:26 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Halloj. 
Jag vet att jag har varit väldigt ''off'' nu de senaste dagarna. När jag sov hos Evlina i lördags, så vaknade jag mitt i natten över att jag behövde springa in på toaletten och spy, men eftersom jag är så envis som jag är när det gäller just det, så vann jag över min mage och kunde ligga kvar i sängen och somna om. Dock så gav min kropp tillbaka, och den ger fortfarande sin hämnd. Jag har haft ont i huvudet sedan söndags, och ja.. Det verkar inte vilja gå bort. Åkte hem efter första lektionen i skolan igår. Idag klarade jag mig rätt bra, men vid lunchrasten fick jag ont igen. Dock så bestämde jag mig för att inte åka hem. Vi får se hur det blir imorgon, har ju idrott då också. Jag vill iallafall inte ha den satans huvudvärken längre, den är jobbig nu. Mamma tror att det är järnbrist som gör det.

Förutom detta så är det mesta helt okej, faktiskt. Började på Black Sabbath-låten idag på repet, så nu får jag sjunga lite. Hehe. Har lärt mig första versen och nästan hela andra versen också. Jag måste plugga. Har nog en del att göra till torsdag.

Ha det fint!


Öppet Hus.

2012-01-21 @ 16:03:33 Filed in: My life
Kommentarer: 1
Hallå! Jag sitter här, som vanligt, och är onödigt trött och hungrig. Vi ska äta kinamat idag. Hoppas vi ska äta snart, haha. Var ett tag sedan vi hade så god mat! Friterad banan.. Har varit sugen på det i typ två veckor nu!

Jag drog med min familj på öppet hus på min skola idag. Det var trevligt! Trodde där skulle vara lite mer folk, men jag antar att de flesta var på det de hade innan jullovet. Träffade Evlina och Ellinor där och bara gick runt. Kollade på lite folk som uppträdde. Vi stannade inte så länge, utan åkte vidare till Ikea och Bauhaus. Ikväll ska jag till Evlina och sova där. Ellinor är också där, så vi ska väl ha lite utav en tjej-kväll! Ska bli grymt trevligt, eftersom det var länge sedan sist!
Och som ni märker så har jag haft lite bloggtorka denna vecka. Men det har jag ju alltid när jag är hos pappa så det är inget nytt. Inget speciellt händer just nu, och jag har inte särskilt mycket inspiration och motivation för att ta med kameran ut på en rundtur. Men det kommer väl när det börjar bli just ute.

Ha en härlig kväll!


''Music is as addictive as sex and drugs, new research shows''

2012-01-20 @ 15:58:15 Filed in: History
Kommentarer: 0
Jag blev rent utav chockad när jag nyss läste detta på Tumblr. Jag klickade mig in på deras källa och läste denna artiklen! <- !

Men sen tänkte jag att det kanske ända var uppenbart? Fast, jag visste inte att man kunde jämföra det med droger.



Lack of fantasy.

2012-01-17 @ 22:00:41 Filed in: My life
Kommentarer: 1
Hallo! Här sitter jag.. Och har inget speciellt att berätta. Har varit i skolan, som vanligt. Är trött, som vanligt. För trött för att fota, som vanligt. Igår efter skolan gjorde jag iallafall något kul! Jag och Evlina trallade ner till stan i Helsingborg, och jag fick med mig en blus, en hårklämma och ett par örhängen hem! Ska fota det imorgon. Om jag orkar. Och om det är lite ljusare när jag kommer hem. Slutar ju tidigare på onsdagar.
Annars har det inte hänt så mycket mer. Somnade framför tvn i väntan på mat när jag kom hem. Vaknade vid sex tiden då jag fick min mat. Jag är trött igen, men jag ska se del 3 av Hårdrockens Historia på SVT sedan. Det sänds idag, kvart i elva på 2an, tror jag! Såg del 2 i skolan idag. Aerosmith, jag blev glad! Och just det, jag gjorde omprov på Sutioteknikprovet idag. Fick ett C. Glad tjej! Men trött..

Ni får en bild jag publicerade igår!


Lennon Hulk.

2012-01-15 @ 18:35:24 Filed in: Mode
Kommentarer: 2
God kväll! Tänkte bara visa mina nya brillor.. Köpte de för någon vecka sedan på brillor.nu för 98 kronor! Det tog tid att få dom hemskickat eftersom jag var smart nog att beställa dom när det var en röd dag, haha.. Jag tycker iallafall att de är lite för stora för mig, så jag ska beställa ett par ungefär likadana, från samma sida, bara det att dom är lite mindre! Bra va? (:


Kort hår.

2012-01-15 @ 16:02:53 Filed in: My life
Kommentarer: 2
Hallå! Är sitter jag och skriver med en ny frisyr! Haha. Jag har det uppsatt för tillfället för att det annars bara flyger runt i ansiktet på mig. Och det är något med söndag som får mig att bli lättirriterad!
I vilket fall som helst, det var mamma som klippte håret på mig idag. Det har hon nog aldrig gjort förut, haha. Det blev iallafall rätt mycket kortare än vad vi tänkt oss, men jag trivs faktiskt i det! Jag funderade faktiskt på om jag skulle passa i så kort hår för några dagar sedan. Det blir inte snyggt med mittenbena, men snedbena passar perfekt! Som ni ser på bilden så är det bara några centimeter längre Angelica Blicks hår.. Och hennes hår är jättefint! Photoshopade mig faktiskt blond igårkväll, men det var inget för mig, hehe...

Ha en fin söndag!

Ändra bredden i din blogg!

2012-01-14 @ 20:51:07 Filed in:
Kommentarer: 5
Jag brukar ibland få meddelanden (både här och på facebook) där folk frågar om jag kan hjälpa dom med deras bloggdesigner. Det har hänt några gånger att jag försökt hjälpa till med det jag kan (jag är faktiskt inte så duktig på det, haha!) men oftast brukar jag hänvisa till den här sidan som har otroligt många ''tutorials'' och som visar perfekt hur man ska göra för att få bloggen som man vill. Så gå in och kolla där! Men nu fick jag en kommentar om inte jag kunde visa hur man ändrar bredden, och det kan jag väl göra. Missförstå mig inte, jag älskar att hjälpa till, men bloggdesign är inte riktigt mitt område!


Steg 1. Gå in under ''Design'' > ''Redigera Stilmall''.


Steg 2. Skrolla ner till ''#content'' och sedan ändrar du till önskad storlek under ''width''. Width står för, som ni kanske vet, ''bredd'', min blogg-bredd är 800px så det betyder att bilderna i mina inlägg kan vara max 800px breda. (Ni vet när man ändrar i bredden när man laddar upp en bild i ett inlägg, eller i Arkiv.


Steg 3. Ni får förhangsgranska er blogg innan ni sparar stilmallen, för att se hur det ser ut. Eventuellt så får ni även leta upp ''#side'' och ändra ''width'' där också. Det får såklart bli ett mindre tal eftersom du inte vill att inläggen och menyn ska flyta in i varandra.

Där har ni hur man gör! Det är inte så svårt, eller hur? (:

We were the Kings and Queens of promise.

2012-01-14 @ 17:29:07 Filed in: Photography
Kommentarer: 0
30 Seconds To Mars – Kings and Queens
Hallå! Sorry för det onödigt långa inlägget igår.. Var inte meningen att det skulle bli så långt, hehe.. Men hoppas att ni gillade det! Är tacksam för lite respond! (:

Idag har jag och mamma varit hos mormor & morfar och fotat lite. Fick några bra bilder, som de två här nedan. Försökte inte att redigera dom så mycket eftersom jag ville behålla färgen. Jag ökade även kontrasten så att den inte skulle försvinna för mycket när jag ändrade i curves. Jag är fortfarande inte så bra på skärpan, så ja.. Det får bli som det blir. Övning ger färdighet! Hoppas ni haft det fint idag!




Skolpepp.

2012-01-13 @ 14:30:50 Filed in:
Kommentarer: 1
Skolpepp!
Igårkväll, när jag satt och funderade på vad jag skulle göra idag, så kom jag på en bra idé. Jag har lite plugg att göra idag, och som jag tidigare skrivit så har jag rätt mycket motivation. Det känns som att denna terminen är min termin. Det är nu jag ska få bra betyg, och det är nu jag ska växa. Jag går på Mega Musik, världens bästa skola (enligt mig, hehe) och jag har velat gå musikprogrammet sedan fjärde klass. Nu är jag här! Det är nu jag får hålla på med det jag vill hålla på med! Man vet aldrig om jag får den chansen igen! Det är ju inte riktigt så att jag måste kämpa för att ha min plats kvar i klassen, utan jag måste kämpa för mig själv. För att få bättre betyg osv. Därför tänkte jag göra ett lite motivation/inspirations-inlägg. Jag har skummat igenom Blondinbellas bok ''Egoboost'', som jag läste i början av förra året, som faktiskt är en bra bok! Jag tycker att ni ska läsa den. Man får så mycket inspiration till så mycket. Den har hjälpt mig att alltid tänka positivt, även när dagarna, timmarna och minutrarna är som mörkast.
Komplex.
Om man har komplex eller dåligt självförtroende så kan det komma att påverka din prestation i skolan. Jag har själv komplex för min näsa (som jag har lärt mig att strunta i nu), men förut, när jag blev mobbad, så var jag nästan lite rädd för att vistas ute eftersom jag var så ''annorlunda, dålig och äcklig''. Du är som du är, du ser ut som du ser ut och det är det finaste med dig! Alla är unika, även du! Försök att vända dina komplex till något positivt, även om du blir mobbad. Det gjorde jag. Eller, oftast iallafall. Om du har komplex över tex dina lår, du tycker de är för tjocka, så försök istället att träna bort det. Ändra på de sakerna du kan ändra på, t.ex vikt osv. Tänk då hur mycket roligare allt kommer bli när du slipper tänka på din kropp! Men om du har komplex för t.ex dina ögon, din näsa eller något annat, så vänd på det. Ditt utseende kanske är annorlunda, men det behöver inte alltid vara dåligt. Tänk istället att du är unik, det är inte många som ser ut som dig! Som sagt, du är unik! Låt ingen trycka ner dig! Det kanske är svårt att låta bli att tänka på, men jag lovar dig, du vill inte tänka på det. Ingen ska få trycka ner dig, för du är bra som du är! De är bara avundsjuka! Gör som jag; Lägg inte ner tid på att tänka på dom. De vill bara ha uppmärksamhet. Det bästa du kan göra är att strunta i vad dom säger. Bygg upp väggar runt omkring dig. Väggen framför dig ska ha en ståldörr med en massa lås på. Allt bra släpps igenom dörren, men så fort det kommer skit, så stänger du dörren, låser alla låsen och förblir orörd.
Eller så kan du göra som jag; hitta någonting där du slipper tänka på det. Hitta en hobby, tex, som får dig att känna bra. Både mitt intresse för foto och musik får mig att känna bra, oavsett hur jag ser ut. Om jag tar en bild som är väldigt fin, fint redigerad och allt, då kan jag vara stolt över den väldigt länge. Jag tog en bild i oktober för något år sedan, när det hade regnat ute under natten. Jag tog en närbild på gräs, och jag är fortfarande stolt över den. Jag funderar faktiskt på att printa ut den i en stor tavla som jag kan hänga upp i mitt framtida, egna hem.
Tips:
Vänd dina komplex till något positivt!
Glöm aldrig bort att du är unik!
Försök att hitta en hobby eller något annat som får dig att glömma bort dina komplex!
Strunta i dumma kommentarer folk säger om dig/din kropp!
Bygg upp en vägg, en sköld eller vad som helst omkring dig som inte släpper förbi någon skit!
När du lärt dig acceptera dig själv blir du en förebild för familj och vänner!
Skriv upp på ett papper vad som är bra med dig.
Våga gå till en vuxen om du blir mobbad och det gått över gränsen!
Även bråk hemma, bråk med vänner kan såklart påverka din skoltid. Försök att agera som en vuxen när jobbiga situationer kommer. Lär dig att framföra dina åsikter på ett vuxet sätt. Lär dig att kompromissa och diskutera! Allt kanske inte blir som du planera, men man kan inte alltid få som man vill. Så är det för alla.
Tips:
Fundera ut varför du är upprörd.
Ibland överreagerar man mycket när något hänt. Så är det alltid med mig. Ta då en stund för dig själv och tänk igenom allt. Diskutera, om möjlighet, när du lugnat ner dig och insett varför du är upprörd.
Om du ska ge kritik; Ge konstruktiv kritik.
T.ex; Om du bråkat med pojkvännen, och han inte ringde igårkväll från festen, säg då inte ''DU RINGDE ALDRIG DIN IDIOT!'' utan säg iställer ''Jag blev faktiskt orolig när du inte hörde av dig!''
Avreagera dig med hjälp av fyskisk aktivitet. Gå ut och jobba, eller vad som helst.
Stå emot grupptryck.
Många är väldigt lättpåverkade av grupptryck. Det kan vara allt från att följa med på bio när du egentligen måste sitta hemma och göra läxor, från att testa att röka, dricka på festen eller vad som helst. Okej, det kanske är roligare att gå på bio än att sitta hemma på ditt rum och göra läxorna, men om du struntat i läxorna, eller struntar i att plugga till provet, så blir det bara problem med skolarbetet. Då ligger du kanske efter, eller har mindre tid på dig att plugga, och då kanske det inte fastnar lika bra. Läxorna är faktiskt viktigare än vännerna ibland.
Men ibland kan ju grupptryck vara bra också. Ibland kanske vännerna pushar på dig att gå och prata med den du är kär i, eller att få iväg dig till gymmet om det är nu det du vill göra, men inte vågar. Känn alltid efter i hjärtat innan du gör något!
Tips:
Ha en förklaring till varför du inte kan följa med ut, varför du inte vill röka, varför du inte vill dricka.
Det kan vara antingen sanningen eller en liten vit lögn.
Sök dig bort från dåliga vänner.
Våga säga nej!
Om folk skrattar åt dig för att du säger nej till alkohol, eller till cigaretter, eller för att du vill bli klar med läxorna, så har de antagligen för lite vett i huvudet. Det är deras problem.
Du har fått en kropp. Ta hand om den!
Svårt att välja gymnasie?
Jag hade inga svårigheter med att välja gymnasie eftersom jag visste vart och vad jag ville gå. Men det är inte alla som har det så klart för sig. Här kommer tips!
Tips:
Fråga runt bland vuxna du känner.
Varför valde du det gymnasiet du gick på? Är ditt jobb kopplat till ditt gymnasieval?
Välj det du vill gå!
Om du vill gå t.ex estet, och dina föräldrar säger att man ''inte blir något'' genom att gå den linjen så ska du bara strunta i det dom säger. Okej, man behöver oftast gå högskolan efter denna linjen, men du kan ändå bli precis det du vill. Dessutom går det att läsa upp ämnen efteråt om du vill bli något annat senare i livet. Tänk dessutom på att om du väljer ett gymnasie som dina föräldrar säger att du ska gå på så kan det bli tre slitiga år. Du vill väl ändå ha lite kul under gymnasietiden?
Skolpepp!
Detta inriktar sig väl mest till de som redan går i gymnasiet, men det kanske är lite fördelar med detta till de som går i nian, åttan och i de högre klasserna i grundskolan också.
Du har kämpat för att komma till din gymnasie-skola. Min motivation är att jag har velat gå denna linjen sedan fjärdeklass, och nu är jag här och det är nu jag ska njuta. Dock så betyder det inte att jag kan ta det lugnt med skolarbetet. Det är nu jag kan visa vad jag går för! Jag får en chans att kunna leva på mina drömmar! Dina drömmar uppfylls inte av att bara sitta där på lektionerna, ta emot läxorna, och sedan bara strunta i att göra dom. Och du får inte bara all information till ett prov genom att inte läsa igenom det ni har prov på. Ni vet att det inte funkar så. Även om skolarbeten är jobbiga ibland så måste de göras. Tänk på din dröm! Ta åt dig, lyssna och uppmärksamma så mycket som möjligt. Lär dig så mycket som du kan! Även om du känner att mycket av grejorna är onödig information så kan det vara bra och kul att veta! Tänk dig så nära din framtid är! Och allt händer på hur bra ifrån dig du gör i skolan. Don't screw it up. Dessutom kommer du känna dig så jäkla bra och stolt när du får A på en uppgift, eller ett prov. Då får du även anledningar till varför du ska belöna dig själv! ;)
Igårkväll, när jag satt och funderade på vad jag skulle göra idag, så kom jag på en bra idé. Jag har lite plugg att göra idag, och som jag tidigare skrivit så har jag rätt mycket motivation. Det känns som att denna terminen är min termin. Det är nu jag ska få bra betyg, och det är nu jag ska växa. Jag går på Mega Musik, världens bästa skola (enligt mig, hehe) och jag har velat gå musikprogrammet sedan fjärde klass. Nu är jag här! Det är nu jag får hålla på med det jag vill hålla på med! Man vet aldrig om jag får den chansen igen! Det är ju inte riktigt så att jag måste kämpa för att ha min plats kvar i klassen, utan jag måste kämpa för mig själv. För att få bättre betyg osv. Därför tänkte jag göra ett lite motivation/inspirations-inlägg. Jag har skummat igenom Blondinbellas bok ''Egoboost'', som jag läste i början av förra året, som faktiskt är en bra bok! Jag tycker att ni ska läsa den. Man får så mycket inspiration till så mycket. Den har hjälpt mig att alltid tänka positivt, även när dagarna, timmarna och minutrarna är som mörkast.

Komplex.
Om man har komplex eller dåligt självförtroende så kan det komma att påverka din prestation i skolan. Jag har själv komplex för min näsa (som jag har lärt mig att strunta i nu), men förut, när jag blev mobbad, så var jag nästan lite rädd för att vistas ute eftersom jag var så ''annorlunda, dålig och äcklig''. Du är som du är, du ser ut som du ser ut och det är det finaste med dig! Alla är unika, även du! Försök att vända dina komplex till något positivt, även om du blir mobbad. Det gjorde jag. Eller, oftast iallafall. Om du har komplex över tex dina lår, du tycker de är för tjocka, så försök istället att träna bort det. Ändra på de sakerna du kan ändra på, t.ex vikt osv. Tänk då hur mycket roligare allt kommer bli när du slipper tänka på din kropp! Men om du har komplex för t.ex dina ögon, din näsa eller något annat, så vänd på det. Ditt utseende kanske är annorlunda, men det behöver inte alltid vara dåligt. Tänk istället att du är unik, det är inte många som ser ut som dig! Som sagt, du är unik! Låt ingen trycka ner dig! Det kanske är svårt att låta bli att tänka på, men jag lovar dig, du vill inte tänka på det. Ingen ska få trycka ner dig, för du är bra som du är! De är bara avundsjuka! Gör som jag; Lägg inte ner tid på att tänka på dom. De vill bara ha uppmärksamhet. Det bästa du kan göra är att strunta i vad dom säger. Bygg upp väggar runt omkring dig. Väggen framför dig ska ha en ståldörr med en massa lås på. Allt bra släpps igenom dörren, men så fort det kommer skit, så stänger du dörren, låser alla låsen och förblir orörd.
Eller så kan du göra som jag; hitta någonting där du slipper tänka på det. Hitta en hobby, tex, som får dig att känna bra. Både mitt intresse för foto och musik får mig att känna bra, oavsett hur jag ser ut. Om jag tar en bild som är väldigt fin, fint redigerad och allt, då kan jag vara stolt över den väldigt länge. Jag tog en bild i oktober för något år sedan, när det hade regnat ute under natten. Jag tog en närbild på gräs, och jag är fortfarande stolt över den. Jag funderar faktiskt på att printa ut den i en stor tavla som jag kan hänga upp i mitt framtida, egna hem.

Tips:
Vänd dina komplex till något positivt!
Glöm aldrig bort att du är unik!
Försök att hitta en hobby eller något annat som får dig att glömma bort dina komplex!
Strunta i dumma kommentarer folk säger om dig/din kropp!
Bygg upp en vägg, en sköld eller vad som helst omkring dig som inte släpper förbi någon skit!
När du lärt dig acceptera dig själv blir du en förebild för familj och vänner!
Skriv upp på ett papper vad som är bra med dig.
Våga gå till en vuxen om du blir mobbad och det gått över gränsen!

Även bråk hemma, bråk med vänner kan såklart påverka din skoltid. Försök att agera som en vuxen när jobbiga situationer kommer. Lär dig att framföra dina åsikter på ett vuxet sätt. Lär dig att kompromissa och diskutera! Allt kanske inte blir som du planera, men man kan inte alltid få som man vill. Så är det för alla.

Tips:
Fundera ut varför du är upprörd.
Ibland överreagerar man mycket när något hänt. Så är det alltid med mig. Ta då en stund för dig själv och tänk igenom allt. Diskutera, om möjlighet, när du lugnat ner dig och insett varför du är upprörd.
Om du ska ge kritik; Ge konstruktiv kritik.
T.ex; Om du bråkat med pojkvännen, och han inte ringde igårkväll från festen, säg då inte ''DU RINGDE ALDRIG DIN IDIOT!'' utan säg iställer ''Jag blev faktiskt orolig när du inte hörde av dig!''
Avreagera dig med hjälp av fyskisk aktivitet. Gå ut och jobba, eller vad som helst.

Stå emot grupptryck.
Många är väldigt lättpåverkade av grupptryck. Det kan vara allt från att följa med på bio när du egentligen måste sitta hemma och göra läxor, från att testa att röka, dricka på festen eller vad som helst. Okej, det kanske är roligare att gå på bio än att sitta hemma på ditt rum och göra läxorna, men om du struntat i läxorna, eller struntar i att plugga till provet, så blir det bara problem med skolarbetet. Då ligger du kanske efter, eller har mindre tid på dig att plugga, och då kanske det inte fastnar lika bra. Läxorna är faktiskt viktigare än vännerna ibland.
Men ibland kan ju grupptryck vara bra också. Ibland kanske vännerna pushar på dig att gå och prata med den du är kär i, eller att få iväg dig till gymmet om det är nu det du vill göra, men inte vågar. Känn alltid efter i hjärtat innan du gör något!

Tips:
Ha en förklaring till varför du inte kan följa med ut, varför du inte vill röka, varför du inte vill dricka.
Det kan vara antingen sanningen eller en liten vit lögn.
Sök dig bort från dåliga vänner.
Våga säga nej!
Om folk skrattar åt dig för att du säger nej till alkohol, eller till cigaretter, eller för att du vill bli klar med läxorna, så har de antagligen för lite vett i huvudet. Det är deras problem.
Du har fått en kropp. Ta hand om den!

Svårt att välja gymnasie?
Jag hade inga svårigheter med att välja gymnasie eftersom jag visste vart och vad jag ville gå. Men det är inte alla som har det så klart för sig. Här kommer tips!

Tips:
Fråga runt bland vuxna du känner.
Varför valde du det gymnasiet du gick på? Är ditt jobb kopplat till ditt gymnasieval?
Välj det du vill gå!
Om du vill gå t.ex estet, och dina föräldrar säger att man ''inte blir något'' genom att gå den linjen så ska du bara strunta i det dom säger. Okej, man behöver oftast gå högskolan efter denna linjen, men du kan ändå bli precis det du vill. Dessutom går det att läsa upp ämnen efteråt om du vill bli något annat senare i livet. Tänk dessutom på att om du väljer ett gymnasie som dina föräldrar säger att du ska gå på så kan det bli tre slitiga år. Du vill väl ändå ha lite kul under gymnasietiden?

Skolpepp!
Detta inriktar sig väl mest till de som redan går i gymnasiet, men det kanske är lite fördelar med detta till de som går i nian, åttan och i de högre klasserna i grundskolan också.
Du har kämpat för att komma till din gymnasie-skola. Min motivation är att jag har velat gå denna linjen sedan fjärdeklass, och nu är jag här och det är nu jag ska njuta. Dock så betyder det inte att jag kan ta det lugnt med skolarbetet. Det är nu jag kan visa vad jag går för! Jag får en chans att kunna leva på mina drömmar! Dina drömmar uppfylls inte av att bara sitta där på lektionerna, ta emot läxorna, och sedan bara strunta i att göra dom. Och du får inte bara all information till ett prov genom att inte läsa igenom det ni har prov på. Ni vet att det inte funkar så. Även om skolarbeten är jobbiga ibland så måste de göras. Tänk på din dröm! Ta åt dig, lyssna och uppmärksamma så mycket som möjligt. Lär dig så mycket som du kan! Även om du känner att mycket av grejorna är onödig information så kan det vara bra och kul att veta! Tänk dig så nära din framtid är! Och allt händer på hur bra ifrån dig du gör i skolan. Don't screw it up. Dessutom kommer du känna dig så jäkla bra och stolt när du får A på en uppgift, eller ett prov. Då får du även anledningar till varför du ska belöna dig själv! ;)

Jag vet inte hur väl jag nådde ut med detta, iallafall så försökte jag! Det är mycket blandat med egna tankar och tips från Blondinbellas bok Egoboost. Jag rekommenderar er den boken! Den är jättebra, och om ni inte fick någon inspiration här i detta inlägget så kommer ni definitivt få det från boken!


Dear John.

2012-01-12 @ 19:09:44 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Hallå i stugorna!
Jag är en sprallig tjej idag. Okej, var lite trött i skolan, men det är något i skolan som får mig att bli trött och så blir mina ögon helt.. Känsliga, typ. Det känns hela tiden som om jag inte blinkat på några minuter och de blir torra jättefort. Skumt. Nu sitter jag iallafall min säng och har fått hålla på med photoshop ett tag.. Mamma kom in och busade med mig. Tryckte på alla tangenterna så hela photoshop ändrades. Sen fick jag ändra tillbaka, och sedan hade jag problem med redigeringen.. Kunde inte hitta colorfill, så jag fick göra en liknande redigering på något annat sätt. Ska Googlade snart.

Ikväll ska jag iallafall tjocka mig med chips, Nutella och Fanta Exotic. Dessutom fick jag en film av mamma när vi var och handlade förut! Dear John. Har ni sett den? Jag har hört från många att den ska vara rätt bra! Så, den ska jag sätta på om typ sådär tjugo minuter. Imorgon är jag ledig, men jag ska ändå plugga. Och kanske blir det att jag tar en runda till stan. Vi får se.



Ny termin.

2012-01-10 @ 20:07:29 Filed in: My life
Kommentarer: 2
Det känns så underligt att faktiskt gå i andra, och sista, terminen av årskurs ett nu i gymnasiet. Galet vad tiden går. Låter kanske lite gammal-modig som säger så, men jag tror nog att alla har behövt säga så någongång i sitt liv. För det går väldigt fort. Det är därför man ska tänka på vad man gör, så att man slipper att ångra allting. Så att man kan vara glad över allt man gjort. Så att man har roligt.

Dagen började bra.. Blev bättre, och sedan ytterligare ännu bättre. Att skoldagen började med matte är ju ett litet minus i kanten, men det gör ingenting! Jag förstod nämligen det vi höll på med. Jag känner att matteboken börjar bli lite lättare nu när vi har tagit oss förbi det ''tuffaste''. Kul det ju!

På repen så fick vi även alla våra låtar! Jag är förresten den enda tjejen i min repgrupp.. Det känns lite speciellt. Okej, det känns inte så mycket konstigare än vanligtvis. Jag vet faktiskt inte hur de tänkte. Iallafall så blev jag tilldelad en Black Sabbath-låt! Då blev jag riktigt glad! Det är nog rätt bra tajming nu med allt det som händer, hehe. Tony har fått cancer, och jag ska se dom i orginaluppsättning senare i år. Längtar!
Sedan fick vi Hey You av Pink Floyd och The Man Who Sold The World av David Bowie, där jag ska spela keyboard!

Det var nog allt jag hade att dela med mig av.. Eller nej, förresten! Jag fick tillbaka mitt Studio & Teknik-prov som jag skrev innan lovet.. Är rätt besviken på mig själv att jag bara var en poäng ifrån E. Så jävla surt. Insåg i den stunden att jag måste skärpa mig. Jag kom till Mega Musik för att bli bra. Nu jävlar ska jag bli bra!

Låten jag ska sjunga;
Black Sabbath – A National Acrobat

Tony Iommi.

2012-01-09 @ 21:05:44 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Det är med sorg som jag nu skriver att Tony Iommi har fått cancer. Den hette Lymfon. Jag läste på Wikipedia att den inte går att bota med de behandlingsmetoder som finns nu, men på Black Sabbath's facebook sida så står det att de hoppas att han kan friska helt. Jag vet inte, man kan ju inte lita på allt som står på Wikipedia..
Jag är nog.. Lite i chock just nu. Jag & mamma ska ju se Black Sabbath i juni.. Hoppas att Tony klarar sig och blir frisk snart. Mina tankar går till Tony och hans familj. ♥


Ny design!

2012-01-09 @ 15:59:30 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Ja, som ni märker så har jag skaffat en ny design till bloggen! Jag vet inte om jag gillar den än.. Hade önskat att den var liiite bredare.. Men ja, jag får fixa det sen. Designen är iallafall en lånad sådan, dock så har jag ändrat lite själv i den. Den är inte klar ännu, ska ändra storleken på texten i inläggen och headern ska bytas ut. Sedan ska jag försöka fixa så jag kan skriva lite info om mig i menyn. Fint va? 

Outfit.

2012-01-09 @ 14:31:11 Filed in: Mode
Kommentarer: 0
Hallååå. 
Här kommer jag med en dålig outfit-bild. Tänkte att det var längesedan med en sådan, så ja.. Varför inte? Hade glömt bort att jag faktiskt hade koftan.. Har nog aldrig använt den. Men idag upptäckte jag den, hehe! Hade lite panik förut eftersom jag inte visste vad jag skulle dra på mig.
Imorgon börjar skolan för min del dessutom.. Ska bli.. Både skönt och jobbigt på samma gång. Terminens första lektion är dessutom matte.. Det gör inte saken bättre! Det enda jobbiga med skolan är matte, idrotten, och att jag måste gå upp så tidigt. Men what the heck. It's worth it!
Ursäkta för den halvkassa bilden. Orkade inte anstänga mig.

I have no life.

2012-01-08 @ 00:06:40 Filed in: Thoughts
Kommentarer: 1
Min blogg suger för tillfället. But I can't help it.. Jag skulle ha gått ut lite idag och fotat med objektivet jag fick i julas, men när jag vaknade så var det grått ute.. Och sedan har jag bara inte orkat. Jag har gjort absolut ingenting idag. Jag har fått påminna mig själv om att det faktiskt har varit lördag idag, och inte söndag. Men nu slog klockan precis tolv, så ja.. Nu är det ju söndag.
Det är himla störigt att jag inte kan somna när jag går och lägger mig. Det har ju blivit många sena nätter här hos pappa. Övertalade mig själv att gå och lägga mig tidigt i torsdags eftersom vi skulle på kalas igår, men nej.. Då kom grannarna och vi somnade inte förrens vid fyra på morgonen. Och jag försökte gå och lägga mig tidigt igår också. Vid halv två kanske, somnade dock inte förrens efter tre.. Så jävla irriterande! Så.. Vad har jag mer att testa? Att dygna? Då skulle inte mamma bli glad.. Men jag skulle dock få det lättare att somna imorgon! (eller ja, det blir ju ikväll..) Och det gör ju inget att jag är trött imorgon, för jag är ju ledig på måndag också. Dessutom är jag hungrig.

Jadå, det blev en del babbel här, känner jag. Men jag har ju inget annat att dela med mig utav. Mitt livs stora problem just nu är följande; Ska jag fortsätta spara till en iPhone 4s, eller ska jag bara spara ihop pengar tills jag hittar något snyggt och bränna allt på kläder och skor? Jag vet inte, men jag är inte lika motiverad att spara till en iPhone, men jag behöver den lika mycket som förr.. Jag får se. Jag fyller ju år i juli också, haha. Bara jag som är så jäkla taggad tills sommaren?

Ja, förlåt för att ni fick stå ut med allt detta. Jag kanske raderar detta inlägget senare..


18-års kalas.

2012-01-06 @ 15:16:20 Filed in: My life
Kommentarer: 1
Hejsan hoppsan!
Blev en sen kväll igår med grannar, och fick även träffa Moa, Natalie och Emma en stund. Men sånt är ju alltid trevligt. Det blev många diskutioner osv.
Och nu ska vi dra iväg på 18-års kalas för min barndomsvän Evelina!

Hoppas ni alla får en fin dag, speciellt du, Evelina!


Nya brillor.

2012-01-05 @ 19:05:45 Filed in: Mode
Kommentarer: 4
Hallå! Jag har inte så mycket roligt att dela med mig utav, mer än att jag känner ett extremt fotosug just nu.

Men det jag egentligen skulle säga är att pappa nyss beställde ett par brillor åt mig. De är så coola!

Oh, happy day.

2012-01-05 @ 01:28:20 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Hejsan! Min bloggning suuuuuhuhuhuger just nu. Men det struntar jag nästan i. Jag har varit med mina fina vänner hela veckan, och det gör mig glad. I måndags var jag ju med Natalie och träffade även Moa och Wigge en stund, igår var jag på bio med Evlina och på kvällen sov hon över hos mig (vi gick aldrig på festen) och idag var jag med Evlina och Natalie. Vi följde med Natalie ner i stan när hon skulle pierca sig. Hon skaffade spiderbite, det är rätt snyggt! Sedan flummade vi lite hemma hos Natalie..

Jag har faktiskt tänkt lite på några inlägg som jag kan göra.. Just det, vad tycker ni om The Voice? Såg ni det? Jag tyckte det var sjukt bra! Fastnade för två röster faktiskt..

Dessutom har jag hört att Aerosmith ska släppa album detta året, och efter det blir det förhoppningsvis turné! Om de kommer till Sverige så kan ni ju gissa vart jag kommer befinna mig...

Happy Feet 2!

2012-01-03 @ 13:01:00 Filed in: My life
Kommentarer: 0
Hejsan! När jag skrev detta inlägget så var klockan 01:22 på natten, haha.. Jag hade svårt att slita mig från musiken! Lyssnade igenom mina gamla Spotify-listor! ;)

Iallafall, just nu så sitter jag på bion i stan med Evlina och kollar på Happy Feet 2! Är det någon annan som kollat på den? Jag älskar 1an så jag måste ju se 2an! Ikväll kanske det bär av till Alice's födelsedagsfest i Allerum.. Men jag är lite osäker, dock.. Jag hör iallafall av mig senare!


Ny twitter!

2012-01-02 @ 22:35:53 Filed in: My life
Kommentarer: 3
Hejsan!
Jag har skaffat mig en ny twitter idag, eftersom min andra blev lite konstig. Det fanns någon sida som ''hjälper'' folk att få fler followers, men det betyder också att ditt account börjar följa random folk, och den lägger till typ fem olika personer varannan dag typ, och efter att jag avregistrerade mig från den sidan så har den bara fortsatt.. Så jag har inte orkat logga in och läsa en massa olika twittrar från folk som jag inte ens har någon aning om vad dom håller på med, så jag bestämde mig idag för att göra ett nytt konto..

Hoppas ni kan följa mig där! Jag heter numera itsthemusic på twitter! Klicka på twitternamnet för att komma till min nya twitter, eller på bilden!

3 frågor- 3 svar!

2012-01-02 @ 13:44:50 Filed in: Thoughts
Kommentarer: 0
Vad är din favoritsport?
Svar: Jag är inte riktigt en sportmänniska, helt ärligt.. Men, om jag måste välja en sport så blir det nog dans. För det räknas väl som en sport? Jag har iallafall hört att det gör det. Jag har hållt på med dans rätt länge. Jag dansar dock inte nu, och jag kanske inte är så jätteduktig, haha. Förutom dans så tycker jag om att rida, fast jag är rädd för hästar, pingis och badminton!

Hur ska en kille vara för dig?
Svar: Jag har inga direkt speciella riktlinjer, haha, om hur en kille ska vara. Det finns folk som kan vara väldigt lika de som jag är kär i, men jag faller inte för dom. Så jag vet inte riktigt vad det är jag faller för. Dock så vet jag att jag vill ha en pojkvän som är omtänksam, seriös med vårt förhållande och livet, och han ska ha tid med mig. Det är inte så att jag vill att han ska sätta mig framför sina drömmar och sånt, men han ska ändå ha tid med mig. Så det finns faktiskt inte så mycket man kan göra för att få mig på fall. Jag faller av mig själv, haha!

Vad är din favoritfärg? :D
Svar: Haha, min favoritfärg är orange!

New Year's Eve.

2012-01-01 @ 15:49:03 Filed in: My life
Kommentarer: 1
God eftermiddag, haha!
Antar att jag får berätta lite om igår kväll då.. Jag, Evlina och Julia kom till Sebastians fest runt tjugo i åtta. Det var mycket trevligt! Hade roligt osv. Sedan vid halv tio så sa Sebbe att alla behövde städa undan eftersom hans föräldrar skulle komma hem redan vid elva (de hade sagt 2-3 tiden förut..) så alla typ städade och gick sedan in på hans rum som är rätt stort.. Men sedan stack typ alla hem. Jag var lite nere då, jag var lite ledsen över en sak. Men det löste sig hemma hos Evlina! Haha. Så, vid tolvslaget var jag och Evlina hemma hos henne. Vi sprang runder i huset och gjorde några grekiska traditioner som de gör på nyårsafton. Det var rätt spännande!
Jag tänkte dra med min kamera till festen, men jag är faktiskt ingen bra mingelfotograf. Jag vågar typ inte ta bilder på folk så.. Den fick stanna hemma!
Hoppas ni allihopa hade en fin kväll. God fortsättning på det nya året!


RSS 2.0