Alice Cooper.

Sen jag såg Alice Cooper live i augusti så har jag varit helt fast! Har lyssnat på massvis av hans musik, köpt ett av hans album (ska eventuellt beställa ett annat album snart), läst massa fakta, kollat på hundratals intervjuer och faktiskt till och med lyssnat lite på hans radiokanal, Nights With Alice Cooper! Jag vet inte riktigt varför jag aldrig lyssnat på honom ordentligt tidigare.. Jag har ju alltid gillat Alice Cooper, men då var det bara hans mest kända låtar som jag hade hört, t.ex Poison, Schools Out, No More Mr. Nice Guy osv.

Jag kan väl börja med att säga att hans show på Liseberg var så otroligt grym! När han kom ut på scenen så var det ju bara helt magskt. Och när giljotinen rullades ut på scenen... Shit, jag blev nästan paralyserad! Självklart så visste jag ju att han inte skulle halshuggas på riktigt, men det såg så sjukt verkligt ut! Nu i efterhand när jag har sett lite intervjuer och så, så har jag fått reda på att skenan är riktig och att den bara missar hans huvud med några centimeter. Alice är helt allmänt en smart man, ett geni, och otroligt jäkla fin!

 

Och som en liten kul grej tänkte jag skriva om Alice's karriär!
Vincent Damon Furnier föddes 1948 (samma år som t.ex Ozzy Osbourne och Steven Tyler) i Detroit, och under 60-talet startade han och några andra grabbar ett band som kallade sig för Alice Cooper. Namnets inspiration kom från filmen Whatever Happend To Baby Jane (1962). Bandet släppte ett antal album, där låtarna I'm Eighteen, Under My Wheels, Schools Out och Billion Dollar Babies fanns. 1974 valde Vincent att han ville ha en solokarriär, och bytade sitt namn officiellt till Alice Cooper. Ett år efter släppte hans sitt första soloalbum, Welcome To My Nightmare, som blev väldigt framgångsrikt. Senaste albumet släpptes 2011 och heter Welcome 2 My Nightmare.

Just nu är mitt favoritalbum Welcome 2 My Nightmare, men vill så gärna ha Welcome To My Nightmare och Along Came A Spider. Det sistnämnda är det albumet jag ska beställa på söndag! Har en stark känsla av att det kommer bli mitt favoritalbum.. Älskar historien bakom hela albumet! (Mer om det senare) Suger. Så. Jäkla. Hårt, att inte alla hans album finns på Spotify...

Bjuder på två favoritbilder!




Comments

Comment here:

Name:
Kom ihÂg mig?

E-mail: (will not be published)

URL/Blog:

Comment:

Trackback